Stránky

streda 20. augusta 2014

Recepty pre HIT: Cestoviny Aglio Olio

Prednedávnom mi diagnostikovali histamínovú intoleranciu, čo znamená, že nemôžem prijímať potraviny s obsahom histamínu, lebo moje telo ho nedokáže štiepiť (vždy je to z iného dôvodu, ja mám napríklad nefunkčný enzým DAO). Pokiaľ ale neodolám a dám si napríklad kúsok čokolády, zaplatím zaň kŕčmi brucha, bolesťou hlavy, poruchami spánku a depresiami. (Preto čokoládu radšej nejem.) Takýchto potravín je naozaj dosť, mám nimi zaplnené dve A4-ky. Zoznam povolených a nepovolených potravín možno pridám neskôr.
Keď som sa ale o tejto intolerancii dozvedela, nemala som poňatia čo jesť; veď skoro všetko som mala zakázané. Aj som si to googlila, no neúspešne; ľudia, ktorí tvrdili, že majú HIT pokojne posypávali svoje lasagne parmezánom (niežeby som mohla lasagne, to by bol luxus) a do palaciniek si dávali nutelu, či jahodový džem.
Preto som sa rozhodla vytvoriť si tento blog a uverejňovať na ňom recepty, ktoré sú povolené a hlavne overené- mnou. Tu je prvý :)

Potrebujeme (na cca 2 porcie):
-olivový olej
-polovičku cesnaku
-petržlenovú vňať
-cestoviny (podľa vlastného výberu)
-soľ

Postup:
1.) Cesnak nakrájame na malé kocky, papriku takisto.
2.) Dáme ich do woku (hlbokej panvice) a na rozpálenom olivovom oleji usmažíme.
3.) V osolenej vode zatiaľ uvaríme cestoviny (tradičným spôsobom) a keď sa paprika a cesnak usmažia, na panvicu pridáme scedené cestoviny.
4.) Premiešame, ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžme podávať!

Dobrú chuť! :) 

-Hanna Black

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára